Pelien eläinhahmot suunnannäyttäjinä

September 28th, 2016

lion_268303826Pelien aiheet perustuvat usein tarinoihin joko kirjoista tai filmiltä lainattuina, ja niiden symboliikka on meille usein jo lapsuudesta tuttua. Peleissä tavataan harvoin kärpäsiä, hiiriä tai lehmiä, mutta eksoottisia villieläimiä kylläkin. Afrikka on useiden pelien areena, ja etenkin leijona on suosittu pelihahmo. Sen maine kuninkaana vetoaa pelaajiin. Esimerkkinä mainittakoon kaikkien tuntema Leijonakuningas. Simban seurassa seikkailtiin aikoinaan pöytäkoneella, Nintendolla, Game Boylla ja jopa Amigalla.

Eläimet kolikkopeleissä

Monet villieläimet käsitettiin pedoiksi noin sata vuotta sitten, mutta kun opimme turvaamaan olomme niitä vastaan, käsite muuttui. Nyt petomaisuuskin on mielenkiintoista ja kiehtovaa. Mega Moolah on niin ikään savannien peli, jossa vastaan tulee useampikin meillä vain eläintarhoissa tavattavia lajeja. Kuningasleijonan lisäksi palkkioita pelaajalle tuodaan kirahvin, elefantin ja seepran merkeissä. Microgamingin valmistama kolikkopeli tarjoaa valtavia voittoja, jollaisen todellakin tarvitset, jos aiot matkustaa savannille näkemään aivan aitoja villieläimiä. Nettikasinovertailu.info kertoo kaiken tarvittavan tästä miljonäärejä leiponeesta, neljä erilaista jackpotia sisältävästä videokolikkopelistä.

Uusia merkityksiä

Pelien seikkailut usein perustuvat eläinhahmoihin, jotka jo tunnetuista aiheista omaavat tietyn, yleensä kuvittelun ominaisuuden.

Apinointi saattaa tarkoittaa jonkun matkimista, mutta sillä kuvaillaan myös villiä ja estotonta, toisinaan jopa huonoa käytöstä. Slottipelien Monkey King näyttää maineensa ja onneksi on pelaajan puolella. Se puuttuu peliin apinamaisen röyhkeästi potkien palikoita pelaajan eduksi. Apina kun on, ja vielä kuningas, sitä ei voi kontrolloida. Merkki tupsahtaa pelin melskeissä vastaasi varoittamatta.

Otetaanpa toinen esimerkki – siat. Jo jonkin aikaa sikamaisuutta on pidetty ihmisissä huonona piirteenä, mutta 1990- luvun slangi käänsi käsitteen päälaelleen, ja sikamaisuus muuttui vahvuusasteen mitaksi: ”sikamaisen hauskaa” tarkoittaa ”erittäin hauskaa” ja ”sikamaisen kallis” on käännettynä ”erittäin kallis”. Hedelmäpelien Pig Rich viittaa siis mahdollisuuteesi tulla sikamaisen rikkaaksi, eli erittäin rikkaaksi, ja tottahan tuota kannattaa kokeilla. Sikailua ei kuitenkaan suositella edes rikastumisen jälkeen.

Verkosta löytyy lisäksi lukuisia pelejä, joissa pelaajan tehtävän on huolehtia omasta hevosesta tai kissan tai koiranpennusta. Pelit koostuvat lenkeistä, kylvyistä ja ruoka-ajoista. Suloiset lemmikkipelit opettavat parhaillaan vastuuta, kun taas lemmikkisaluunoissa keskitytään kauneuteen ja puolestaan laitetaan lemmikin look uuteen uskoon.