Koira on paras lenkkikaveri

September 17th, 2022

Oletko harkinnut koiran omistamista vai omistatko jo koiran? Hurtta onkin monen suomalaisen paras lenkkikaveri. Lenkillä voit käydä niin metsässä, koirapuiston ympäristössä kuin kaupungissakin. Kaupunkien ydinkeskustoja kuitenkin kannattaa vältellä ruuhkien ja saasteiden takia. Onneksi kaupungeissa on myös koirapuistoja.

Miten aloittaa koiran kanssa lenkkeily?

Kenties läheisellä, ystävälläsi tai työkaverillasi koira? Lainaa heiltä koiraa ja pääset maistamaan elämää koiran kanssa! Millaista koiranelämä voi parhaimmillaan olla katsokaa tästä. Itsellesi et tarvitse kuin kengät ja säänmukaisen varustuksen. Alkuun pääset ihan tavallisilla ulkovaatteillasi, mutta myöhemmin kannattaa panostaa kunnon gore-tex -kuorivaatteisiin. Tsekkaa hyviä vaatteita ulkoiluun, retkeilyyn, vaeltamiseen jne täältä.

Lenkkeily yksin

Onhan se jotain mennä pyörälenkille yksin, ellet omista koiraa. Mieti mikä olisi mahtavin paikka pyörälenkkeillä? Pidätkö retkistä metsässä, kenties kalliokiipeilustä tai parkourista? Valitse lenkkimaasto sen mukaan, missä voisit tehdä myös muutakin kuin itse lenkkeilyä. Helsingissä olevat lenkkimaastot katsokaa täältä. Lenkkipaikoilta löydät myös uusia ystäviä tai kenties elämäsi rakkauden!

Välipysähdys

Eväät, nuo retkestä siisteimmän tekevät asiat. Suositko nestelinjaa ja otat vain vesipullon mukaan? Kokeile ensi kerralla ruisleipää ja sen päälle margariinia ja juustoa. Ai että, hyvää on! Vinkkejä eväiden tekoon on paljon ja mitä kaikkea leivän väliin voikaan laittaa. Toiset ovat enemmän suolaisen perään, toiset taas lähtevän croissant -linjalle. Näin kesäisin sinne voi sujauttaa vaikka vuohenjuustoa ja mansikoita.